Användarguide

Så här använder du sidan

Du kan söka material att arbeta med utifrån ämnen eller utifrån någon av våra fyra huvudkategorier för digital kompetens; hantera, skapa, dela och förstå.

Till varje planering finns en kort beskrivning av innehållet, en pdf med en mer utvecklad beskrivning, länkar som kan vara bra att ha och ibland elevexempel och andra instruktioner.

Det finns också en digital badge kopplad till varje lektionsplanering. Badgen visar vilken del av den digitala kompetensen du ger dig själv och dina elever möjlighet att träna på genom att genomföra uppgiften. Vill du läsa mer om innehållet i badgen letar du upp den i den digitala kursplanen.

En badge finns i tre olika nivåer; brons, guld och silver.

Brons-badgen får du första gången du testar ett område av de digitala kompetensen, oavsett om du slutför projektet eller inte.
Silver-badgen kräver ett genomfört och avslutat projekt.
Guld-badgen kräver dessutom att du dokumenterar ditt arbete och delar med dig till någon annan.

Enkelt eller hur?

Både du och eleverna som du genomfört planeringen tillsammans med får en badge som bevis på er digitala kompetens inom området.

Här hittar du en översikt över alla våra badges för digital kompetens