Om

Att arbeta med digital kompetens i skolan är en självklarhet eftersom vi lever och verkar i ett digitalt samhälle. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att rusta sina elever till att bli kompetenta och trygga medborgare som aktivt deltar i vårt demokratiska samhälle. För att kunna göra det behöver vi aktivt arbeta med strategier för att hantera informationsflödet kopplat till nätet. Vi vill också att våra elever ska ha många verktyg för att själva kunna producera och skapa innehåll för att aktivt delta i utbudet. För att kunna dela med sig av sina skapelser behöver de också ha goda kunskaper kring vad som gäller då man delar med andra på nätet. Till sist vill vi också att våra elever förstår den digitala världens uppbyggnad av kod och hur det påverkar deras aktiviteter på nätet.

Därför har vi delat in sidan i fyra huvudkategorier:

Hantera

Skapa

Förstå

För en fullständig beskrivning av innehållet finns vår kursplan som underlag.